streda 1. mája 2013

Mesačná Chvastačka - MAREC, APRÍL (15)


Mesačná chvastačka je meme z dielne Judit.


Mesiac zbehol cupi-dup a je tu čas na ďalšiu chvastačku. Tohto roku to u mňa skôr vyzerá na dvojmesačné chvastačky, no ale okej. :D

Marec bol knižne strašne slabý mesiac. Aj napriek tomu, že bol mesiacom knihy, do mojej preplnenej knižnice pribudli len dve knihy. Môže za to hlavne škola, pretože všetky moje pokusy niečo si v marci kúpiť, stroskotali na tom, že som zdeptaná odlepila pohľad z mojej preplnenej knižnice a namiesto cesty do kníhkupectva, som si pekne poslušne naspäť sadla k iným knihám - fyzika, matika atď. 

Čo sa Apríla týka, ten je na tom podstatne lepšie. Apríl bol pre mňa knižne veľmi úspešný mesiac - z čoho sa teším podvedome asi nonstop. Podarilo sa mi nadviazať spoluprácu so spoločnosťou Albatros Media, no a v poslednom týždni mi do okna Spolupracujem s: pribudlo aj logo vydavateľstva Slovart. 

No a teraz už skutočne ku knihám...

Z BookDepository doplnila knihy na mojej "anglickej poličke" kniha The Eternity Cure od úžasnej úžasnej autorky Julie Kagawa. Nemyslela som si, že sa táto séria zaradí medzi moje najobľúbenejšia, keď som pred rokom čítala prvú časť, no ale stalo sa tak a ja teraz netrpezlivo (skutočne veľmi netrpezlivo) očakávam akékoľvek info o ďalšej knihe. Taký môj mierne hysterický názor, ktorý som jednoducho musela napísať hneď po tom, čo som knihu dočítala, si môžte prečítať tu. (Berte s rezervou, skutočne som bola vo fáze ukričanej dievčenskej fanynky. :D)
Pri potulkách mestom mi skrslo v hlave, že sa idem pozrieť do nášho antikvariátu, či tam nemajú niečo zaujímavé. Mali. Prvú časť Harryho Pottera za veľmi sympatickú cenu. Keďže si už rok hovorím, že chcem k tej svojej osamotenej sedmičke dokúpiť zvyšok série, chňapla som po nej, len to tak zadymilo. Takže teraz mám doma jednotku a sedmičku. :D Verím v to, že si to postupne nejako dokúpim, lebo momentálne ma irituje, keď tam sú len tie dve.

Teraz sa presuniem na recenzné a iné výtlačky, ktoré tento mesiac pristáli v mojej knihovničke.

V marci sa moje knižné rady rozšírili iba o dve knihy - Kam zmizla Aljaška a Finále. Obe sú zrecenzované, takže sa preklikajte. TU/TU

Ďalej mi prišiel balíček s knihami Prozření a Měděný jezdec. Prozření mám čerstvo za sebou. Konečne mám túto sériu kompletnú, a aj keď si stále v duchu nepripúšťam, ako to celé skončilo, rovnako ako predchádzajúce časti to bola úžasná kniha. A Medeného jazdca si nechávam na neskôr, keď už nebudú také fofry v škole, aby som si to mohla adekvátne vychutnať. Strašne som zvedavá na tú knihu, z každej strany sa na ňu valia chválospevné recenzie, takže sa len premáham, aby som ju teraz nedala dole z poličky a nezačala
ju čítať. Ale ja som silná, ja to zvládnem.

No a dostávam sa k recenzným výtlačkom. Vďaka spoločnosti Albatros Media som dostala možnosť prečítať knihy Som Roztrieštená, Legenda a Ponorka. Na všetky tri knihy sa už na blogu objavila aj recenzia.Takže to tu taktiež nebudem nejako rozpisovať... klik/klik/klik

To je všetko. Suma sumárum to je deväť kníh, čo je na mňa v podstate dosť veľa. Týchto deväť kníh spôsobilo to, že som celý víkend strávila reorganizáciou knižnice (a učila som sa fyziku, z ktorej som si ja hlava hlúpa navolila budúci rok tri hodiny. Niekedy začínam mať pocit, že som sa načisto zbláznila, keď sme si volili semináre do oktávy.) Reorganizácia skončila tak, že všetko je poukladané na prvý pohľad strašne chaosne, ale má to systém. :D Horšie je, že aj keď v mojej knižnici aký taký systém je, miesto tam už nie je a ja skutočne netuším, kde budem dávať tie ďalšie knihy. S mojou knižnicou to vždy bolo nahnuté, ale stále sa mi podarilo to poskladať tak, že sa tam ešte niečo zmestilo, teraz... Nič sa tam už nezmestí! (A mňa chytá jemné zúfalstvo. :D)




Joe Dunthorne: Ponorka 
Julie Kagawa - The Eternity Cure
Anna Godbersen - Prozření
J. K. Rowlingová - Harry Potter a Kameň mudrcov
Marie Lu - Legenda
Taheref Mafi - Som roztrieštená
John Green - Kam zmizla Aljaška
Becca Fitzpatricková - Finále
Paullina Simonsová - Měděný jezdec







V takomto čase o  mesiac možno znova (ak nezostanem pri mojom dvojmesačnom trende). V máji sa chystám zopakovať svoju návštevu Dublina, takže myslím, že pribudnú hlavne anglické knihy. Ak, samozrejme, mamka nezavelí inak.

A čo pekného pribudlo vám? 

4 komentáre:

  1. Nádherné prírastky. Mnohé z týchto kníh si chcem prečítať a zopár aj zadovážiť. Tak napríklad TFinále a Medeného jazdca, len sa ešte rozhodujem, či ho chcem po česky alebo po anglicky. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Veľmi pekné knihy, Shatter me by som chcela doma, aj keď som už čítala 8)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Kam zmizla Aljaška.. tu ti závidím.. nedávno jsem přečetla Hvězdy nám nepřály a chci další knihu od Greena :).. A Měděného jezdce chci taky :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Skvělé knížky!!
    Měděného jedzce mám rozečteného (cca 200 stránek), ale nechám si ho na prázky, až nebude tolik školy a hlavně tolik recenzních výtisků. Knížku si chci totiž užít na 101%! :)

    OdpovedaťOdstrániť