štvrtok 3. júla 2014

Quick catch-up

Leto sa začalo, stresy mi opadli, školy mi nevyšli a počasie za oknom tu vyzerá všelijak, len nie letne. Zas a znova som totiž v Írsku, kde bolo včera bezkonkurenčných 25 stupňov, no dneska je to opäť štandardných 15, aby sme nevyšli z cviku.

Dlho predlho som sa neozvala, vôbec by som sa nečudovala, keby ste si začali myslieť, že som niekde mŕtva, ale nie som. Aj keď som k tomu nemala ďaleko. Asi ste za tento šialený rok zaregistrovali, že som maturovala a prijímačkovala a iné crazy a úplne nepotrebné veci. Nepotrebné preto, že matura mi bola na dve veci a prijímačky v podstate tiež. Nejdem tu vyplakávať alebo niečo podobné, lebo to som si už odkrútila, ale faktom zostáva, že ešte stále sa mi zdvihne žlč, keď pomyslím na to, že mi moja one and only dream school ušla o tri body. Tri skurvené body! No ale nevadí, ideme ďalej. A momentálne okrem toho, že čakám z ktorej roboty sa mi ozvú, lebo už mi tu pomaly, ale isto odchádzajú peniaze a trebalo by nejaké, tak sa snažím rozhodnúť, kde vlastne idem do školy. Rozhodujem sa medzi biológiou na Karlovke a genetikou na Masaryčke. A úprimne, mám na rozhodnutie dva týždne a absolútne netuším, kde mám ísť, kde chcem ísť, čo bude lepšie atď. Takže to ešte bude zaujímavé, lebo čas sa mi kráti strašne rýchlo. :D Najhoršie je, že mi to v podstate môže byť jedno, lebo ja som sprostá hlava, ktorá tú pridrbanú medinu bude o rok s dosť veľkou pravdepodobnosťou skúšať znova, no ale aj tak... Chcem si vybrať čo najlepšiu školu.

No, ale dosť o škole, pretože prázdniny už na dvere klopať prestali a vtrhli do každej študentskej duše plnou silou. Takže... Moje plány na leto sú jednoduché... Flákať sa po Dublie, čítať, chodiť do roboty a keď sa niekedy v auguste vrátim, tak poriadne zapiť moju 18, zohnať si ubytko v Brne/Prahe a stihnúť ešte nejaké kúpalisko alebo niečo podobné.

Keďže som za posledného pol roka zanedbávala všetko okrem školy (čo mi bolo v konečnom dôsledku na hovno, no ale fajn), tak musím teraz podoháňať resty. Resty hlavne v podobe recenzií, keďže mám na stolíku ešte dva neprečítané recenzné výtlačky a dve knihy, ktoré už prečítané sú, no recenzie sa ešte nedočkali. Tiež by som vám rada predstavila nový blog (a nový znamená nový v zmysle dva dni na svetle sveta :D), ktorý sme založili spolu s kamoškou. Zatiaľ je tam jeden článok, ale postupne to budeme rozbiehať. Pôvodne som myslela, že týmto blogom by som toto svoje najmilovanejšie bábo odbremenila od tých mojich random žvástov, ale potom som sa nad tým zamyslela a došla som k tomu, že nebudem zbytočne meniť niečo, čo mi funguje. Anyway, novinky z nášho pobytu v Írsku budú hlavne tam, takže ak by to niekoho zaujímalo, je vítaný. Stačí sa prekliknúť tu.

Myslím, že pre dnešok je to všetko. Ste cca zorietovaní, že čo sa so mnou za posledné mesiace dialo, no hlavné je, že sa vraciam späť ku knihám... Hurá! Mesačnú chvastakču za posledného pol roka tak skoro nenafotím, nakoľko tu tie knihy nemám, no aj keby som mala, celý náš byt, hlavne moja izba, vyzerá ako po výbuchu a ja z fotiek, ktoré mi mamka poslala, radšej ani nechcem vedieť, kde sú moje knihy... Mojim odchodom na výšku si totiž s bratom vymeníme izby, takže to tam teraz celé vyzerá... Ako keď prerábate byt. No bordel. :D

A teraz je to už skutočne všetko. Ak máte čokoľvek na srdci, šup to do komentára. Som zvedavá! :)

6 komentárov:

  1. To ma mrzí, že ti nevyšla tvoja dream school.:/ Hádam sa nakoniec dobre rozhodneš... A teda, leto v Dubline musí byť skvelé, užívaj si ho teda, teším sa na recenzie a určite zablúdim aj na druhý blog.:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Škoda, že ti to nevyšlo, tam kam si chcela ísť. Mimochodom, ja idem na Masaryčku, takže ak sa rozhodneš ísť na genetiku, tak sa možno uvidíme. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hej, ale nevadí. Doučím sa tipovať za ten rok a už to vyjde. A skôr sa vidíme ako nie, lebo oveľa viac som nalomená na tú genetiku... :D Mimochodom, gratulujem k Brnu. ;)

      Odstrániť
    2. Ďakujem, Brnom som si bola najmenej istá. Ale bola som si na 100% istá, že teba vezmú. Veď si sa toľko učila a všetko... Nechápem, no.

      Odstrániť
    3. Hej, no ale tak vidíš, na hovno som sa učila. Ale všeobecne poznàm ľudí, čo proste všetci vedeli, že sa dostanú, boli fakt namakaní, aj doučká, aj všetko a nedostali sa. Úplne rozčarovaná som zostala, keď som zistila, že niektorých nevzali...

      Odstrániť
  3. Masaryčka vyzerá veľmi pekne zvonku :D

    OdpovedaťOdstrániť