nedeľa 8. mája 2011

Recenzia: Lucie Adamová - Odstíny života

Odstíny Života (Odstíny Života #1)Odstíny Života by Lucie Adamová

My rating: 5 of 5 stars

Oficiálna Anotácia: Alexandrina Avitalová se za svého života nijak nelišila od svých vrstevníků. Když je v den svých devatenáctých narozenin chladnokrevně zavražděna, nikdo proto nemůže tušit, že smrt se pro ni stane jenom začátkem nové cesty. Tři roky poté, co byla pohřbena a oplakána svojí rodinou a přáteli, se Alex probouzí znovu k životu, aby byla uvedena do světa plného magie a ďábelských stvořeních. Do světa, kde si nikdy nemůžete být jistí, na které straně vlastně stojíte. Alex je nucena zapomenout na svůj předchozí život a zaujmout pozici neohrožené bojovnice se vším temným a nelidským. Podle dávného Proroctví je totiž právě ona jedinou vyvolenou, Spasitelkou, která dokáže rozhodnout odvěkou bitvu mezi dobrem a zlem...

Moje dojmy

To, že som knihu zhltla jedných dychom svedčí len a len o tom, že tá kniha bola dobrá. A Odstíny života boli skutočne veľmi vydarené. Keď ešte vezmeme, že autorom je mladá česká spisovateľka... Klobúk dole.



Čím si ma kniha získala už po prvých troch stranách bol štýl písania. Presne niečo také - mojej osôbke blízke, - mi vo väčšine zahraničných kníh chýba.

V niektorých momentoch mi skutočne nezostávalo nič iné len sa nahlas smiať. A ešte aj teraz, keď si na ne spomeniem, mám chuť sa smiať. Niektoré Alexine "hlody" boli na nezaplatenie a ja som si v duchu myslela: čo to pre boha je?! Niečo také sa bežne v knihách nevidí. To ale neznamená, že to je niečo zlé, práve naopak. Aj to je jedna z vecí, vďaka ktorým si knihu zamilujete.



Jediné čo mi asi tak "vadilo", bol nadmerný počet chlapov... Koho si má potom človek vybrať? :D



Fakt vydarená kniha! :)



View all my reviews

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára