štvrtok 5. apríla 2012

Knižná trojka, na ktorú nikdy nie je čas...

Keďže už ide tá jar, spravila som si prehľad vo svojej 3D aj virtuálnej (ebooky) knižnici a zistila som katastrofálnu vec... Tak veľa kníh, ktoré mi kvasia na poličke aj v PC a nie a nie sa k nim dostať. A že to sú fakt dobré kúsky! Len nejako nechcú, aby som si ich prečítala. A aby ste videli vy, aj ja, čo sa prečítaniu tak strašne bráni, rozhodla som sa oboznámiť vás s mojou TOP 3-kou kníh, ktoré nechcú aby som ich prečítala.

A Million Suns - Beth Revis


BookDepository
Goodreads
Amazon
Stránka autorky - WEB / Goodreads

Priemerné hodnotenie na GR: 4,24* (k dňu 5.4.2012 - 3517 hodnotení)


Vyšlo: EN - Január 2012
               SK - pravdepodobne koncom roka 2012
               CZ - November 2012






Anotácia: Pamodaj bol niekedy plný klamstiev. Teraz ho riadi chaos. Už to sú tri mesiace. Amy sa naučila skrývať kto je. Starší sa snaží byť vodcom, ktorým chcel vždy byť. Ale ako sa loď dostáva viac a viac spod kontroly, len jedna vec je jasná: Musia sa z lode dostať preč.


* Kniha je druhým dielom trilógie Across the Universe. Tretia časť nesie názov Shades of Earth a mala by vyjsť v roku 2013. *



Deepest Cut - J.A.Templeton



BookDepository - neúspešne to tam hľadám doteraz :(
Stránka autorky - WEB / Goodreads

Priemerné hodnotenie na GR:  4,10* (k dňu 5.4.2012 - 364 hodnotení)

Vyšlo: EN - Jún 2011
           SK - nevyšlo, o vydaní nič neviem
           CZ - nevyšlo, o vydaní nič neviem









Anotácia: Šestnásťročná Riley Williams je od autonehody, ktorá vzala život jej mame a rozbila jej rodinu,  schopná vidieť duchov. Cíti viac vinu ako presvedčenie, že ona je nejako zodpovedná za smrť jej mamy. Riley zúfalo túži vidieť ducha svojej mamy, aby jej odpustila.


Keď jej otec presťahuje rodinu do Škótska, aby mohli začať odznova, Riley verí, že jej život už nemôže byť horší, až kým ju duch devätnásťročného Iana MacKinnona neprichytí ako sa reže. Neľahké prímerie sa rýchlo zmení na priateľstvo, a Riley sa zamiluje.


Riley verí, že jej dar by mohol pomôcť Ianovi ukončiť kliatbu, ktorá ho na Zemi držala po stáročia, ale to by znamenalo, že by ju navždy opustil a nie je si istá, či je dostatočne silná to urobiť. A akoby nebol jej život dostatočne komplikovaný, duch ženy, ktorá zabila Iana, sa vrátil a spraví všetko preto, aby Riley zabránil pomôcť Ianovi nájsť večný kľud.




*Kniha je prvou časťou série MacKinnon Curse. Druhé pokračovanie s názvom The Haunted vyšlo v Januári tohto roku a tretia časť s názvom The Departed vychádza koncom apríla 2012. *






Farsighted - Emlyn Chand

Stránka autorky - WEB / Goodreads

Priemerné hodnotenie na GR: 4,00 * (k dňu 5.4.2012 - 345 hodnotení)

Vyšlo: EN - Október 2011
           SK - nevyšlo, o vydaní nič neviem
           CZ - nevyšlo, o vydaní nič neviem

Kniha bola nominovaná v The 2012 BookBundlz Book Club Pick contest, a pri tej príležitosti, si autorka pripravila skvelú súťaž...

Podpísanú knihu, aj s jej pokračovaním môžte do 26.4.2012 vyhrať na stránke samotnej autorky.       -klik-



Anotácia: Život Alexa Kosmotorasa nebol nikdy ľahký. Jediný študent, ktorý sa s ním rozpráva je školský bitkár, jeho rodičia sú šialene ochraňujúci, a aby sa všetko ešte skomplikovalo, je slepý. Keď si myslí, že nikdy nebude mať šancu na normálny život, do jeho malého mestečka Midwest prichádza zaujímavé dievča až z Indie. Simmi je milá, múdra a chce byť Alexova priateľka. Plus, vonia ako mandle. Druhý ročník nakoniec nemusí byť až taký zlý.

Nanešťastie, Alex má na sklade ďalšiu schopnosť - nečakané a často trápne "videnie" budúcnosti. Nech skúša ako chce, Alex nedokáže ignorovať jeho vízie, hlavne keď ukazujú, že Simmi je v smrteľnom nebezpečenstve. S pomocou mysteriózneho média od vedľa a priateľov, ktorí si nesú svoje vlastné dary, sa Alex vydá na cestu, ktorá zmení budúcnosť.



*Kniha je prvou časťou zatiaľ dvojdielnej série Farsighted. Pokračovanie má názov Open Heart, a malo by vyjsť koncom mája 2012. *

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára