nedeľa 19. mája 2013

Recenzia: A.J. Molloy - Príbeh dámy X

Chcete si prečítať knihu, z ktorej na vás bude dýchať starobylý Neapol? Chcete knihu, kde je hlavný mužský hrdina znova dokonalo dokonalý? Chcete čítať príbeh dvoch mladých ľudí zapletených do tajomných sexuálnych mystérií v obklopení mafiou?
Bingo! Príbeh dámy X by sa vám možno mohol páčiť.

Alexandra - mladá, neskúsená študentka - prichádza do Talianska napísať svoju diplomovú prácu, ktorej témou je mafia. Kde inde by získala dôveryhodnejšie informácie o mafii, keď nie v samotnom prehnitom a nebezpečnom Neapole? Jej plán však stroskotá vo chvíli, keď jej mladý Lord Rosarrick zaplatí hriešne drahé drinky (ich suma však zďaleka nie je tá jediná hriešna vec v tejto knihe).

Po prečítaní prvých strán tejto knihy, si budete chcieť zbaliť kufre a odísť do Talianska, okrem toho budete chcieť autorku uškrtiť, pretože sa na vás vyvalia strany plné ospevovania Marcovej dokonalosti - na ňom je totiž, podľa Alexinej hormónami pobúrenej mysle, dokonalé všetko. Hlas, oči, úsmev, ruky... Ale viete čo? Ono to bolo uveriteľné a v konečnom dôsledku nie až tak strašné. X má dvadsaťdva, je sama s kamarátkou v Taliansku, ktoré je plné sexy chlapov, na obzore nie je nikto známy, tak prečo by nemohla dovoliť hormónom, aby jej spravili guľáš v hlave vždy, keď čo i len začuje jeho hlas v telefóne?

Lord Rosarrick alias Marc - X-in vyvolený - je dokonalým príkladom príťažlivého taliana. Pozriete naňho, pomotá vám hlavu a horúca  letná romanca sa môže začať. V Neapole má svoju povesť a patrí do rybníka celkom veľkých rýb. Niet čudo, že Alex nechcel zatiahnuť do svojho zvrhlého sveta. Je to postava na spôsob Greya, teda sa hravo zaradí do kategórie alfa samcov. A čo sa mňa týka, bol mi oveľa sympatickejší ako samotná X, aj keď to na začiatku škrípalo. Narozdiel od hlavnej hrdinky, Marca v knihe stále obklopuje tajomná žiara a jeho osud vás bude zaujímať oveľa viac.

Vzhľadom na žáner je táto kniha napísaná celkom obstojne. Číta sa skutočne veľmi rýchlo, a ak to porovnám s Fifty, je to o niečo menej zvrhlé. Príbeh tejto knihy a celé tajomné mystériá sú v podstate celkom bez pointy, a kniha naberá taký pravý dejový spád až v závere. Aj keď v istých chvíľach budete mať pocit, že sa tam stále deje to isté, záhada okolo Marca a jeho podivného kultu vám nedovolí knihu odložiť. Čo znamená, že kniha sa tvári ako oveľa kvalitnejšie dielo, než v skutočnosti je. Určite to však netreba vnímať ako neviem akú kritiku. Mne osobne sa kniha veľmi páčila. Bolo tam do bodky všetko, čo bolo sľubované a atmosféra bola najsilnejším prvkom tejto knihy, ktorá dotvárala opar tajomna.


Mňa osobne kniha nijako extra nenadchla, ale zasa ani nesklamala. Bolo to fajn, dobre sa to čítalo, Marc a atmosféra si ma získali už na úvodných stranách a príbeh tiež nebol najhorší, aj keď mohol byť trocha viac prepracovaný. Vzhľadom na to, že som od knihy nemala žiadne očakávania, tak skutočne počas čítania u mňa prevládali tie pozitívnejšie pocity. Ak nebudete očakávať neviem aké zázraky od tejto knihy, tak to bude fajn kniha aj pre vás. Ak vám však vadia pikantnejšie scény, ruky preč, lebo tých je v knihe naozaj dosť. 





Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu Fragment. Kto chcem sám zistiť aký je v skutočnosti Príbeh dámy X, knihu si môže zakúpiť napríklad aj na stránkach internetového kníhkupectva ABCknihy.sk na tomto odkaze.

1 komentár:

  1. Ja by som si túto knižku celkom rada prečítala, kedže "50 shades" sa mi páčila. Tvoja recenzia ma presvedčila, že si ju v blízkej budúcnosti kúpim :DDD

    OdpovedaťOdstrániť