nedeľa 2. júna 2013

Mesačná Chvastačka - MÁJ (16)


Mesačná chvastačka je meme z dielne Judit.

Nakoniec predsa len vybočujem z môjho zabehnutého dvojmesačného trendu, a chvastačka za máj, bude skutočne iba za máj. V máji mi celkovo pribudlo neuveriteľných 14 kníh, čo som vôbec nečakala, no akosi sa nazberali. Môže za to asi návšteva Dublinu, lebo práve z Írska som si priniesla 6 kníh. (To, že o štyroch nemám šajnu, že o čom budú, ani približne, to ešte spomeniem neskôr. :D)

Začnem však slovenskými. Vďaka vydavateľstvám Fragment, Fortuna Libri a AlbatrosMedia sa mi nakopila pekná kôpka recenzných výtlačkov, a ako tak počítam, asi to je zatiaľ môj rekord. 

Z vydavateľstva Fragment som tento mesiac recenzovala knihy Nikdy nehovor navždy a Príbeh dámy X. Na obe bola v priebehu mesiaca publikovaná aj recenzia, takže tu už len dodám, že sa mi knihy páčili, možno aj viac ako som očakávala. Recenzie si môžte prečítať na tomto a tomto linku.

Ďalšie recenzné výtlačky sú od Fortuna Libri, a to konkrétne knihy Krásna Katastrofa (o ktorú  sa bude celý mesiac súťažiť) a Karanténa - Samotári. Na Krásnu Katastrofu ste mali možnosť si u mňa recenziu prečítať už dávnejšie, no a recenzia na Karanténu sa tu objaví v priebehu niekoľkých dní, nakoľko knihu práve čítam.  

Ako posledná mi nedávno prišla na recenziu kniha z AlbatrosMedia, a to Lola a kluk od vedle. So Stephanie Perkins sa nestretávam prvýkrát, a keďže Anna (Anna and the french kiss) sa mi veľmi páčila, na Lolu sa dosť teším. Ešte keby mi k tej knihe chcelo aj slniečko vyjsť, aby som si ju mohla vychutnať na balkóne, to by bolo úplne ideálne. Mimochodom, podobne ako Krásnu Katastrofu, aj túto knihu môžte tento mesiac u mňa na blogu vyhrať.

Ďalej je tu kniha, ktorú som si musela kúpiť pri prvej návšteve Panta Rhei, hneď po tom, čo vyšla, a je to Tieň noci, teda druhé pokračovanie Príbehu čarodejnice. Na knihu som tiež publikovala recenziu (klik), a teraz mi neostáva nič iné, len netrpezlivo vyčkávať záverečnú časť.

Taktiež mi tento mesiac prišiel balíček s pokračovaním Medeného jazdca. Kniha je pekne položená na poličke vedľa jej predchodkyne, a obe čakajú, kým sa prehupnem do stavu letných prázdnin, aby som si knihy užila čo najviac.
Spolu s Taťánou a Alexandrem bola v balíčku aj kniha Kacír a Bosorka, ktorú si chcem prečítať už strašne dlho, no a teraz som si povedala, že aj reálne rozšíri moje knižné rady.

No a knihy z Dublinu, ktoré tvoria číslo šesť, sú Mila 2.0, All these things I´ve done - toto bola veľmi výhodná kúpa na hornom poschodí v Chapters, kde za smiešne ceny predávali akokoľvek "poškodené" knihy. Poškodenie je v tomto prípade také, že Mila vyzerá úplne ako nová, no a tá druhá kniha je trocha poprehýbaná, čo je úplne malicherný nedostatok krásy.
Zvyšné štyri knihy som dostala od sesternice, a sú to konkrétne knihy Cause of Death (Patricia Cornwell), The Mile High Guy, So Long, Mr. Wrong (Marisa Mackle) a Cityboy (Geraint Anderson). Jediná kniha, ktorá mi niečo hovorí je kniha Patricii Cornwell, o ktorej mám fakt len nejakú matnú ideu. Zvyšok... V živote som nepočula ani o ich autoroch, nie to ešte o konkrétnych knihách. Tak uvidíme čo to bude, keď sa k nim niekedy dostanem.

Patricia Cornwell - Cause of death
Marisa Mackle - The Mile High Guy
Marisa Mackle - So Long, Mr. Wrong!
Ali Cronin - Nikdy nehovor navždy
Geraint Anderson - Cityboy
Debra Driza - Mila 2.0
Gabrielle Zevin - All These Things I´ve done
Stephanie Perkinsová - Lola a kluk od vedle
Philippa Gregory - Kacír a bosorka
A.J. Molly - Príbeh dámy Y
Lex Thomas - Karanténa
Jamie McGuire - Krásna katastrofa
Paullina Simonsová - Taťána a Alexandr
Deborah Harknessová - Tieň noci





Za tento mesiac to je všetko. Pomaly sa mi to zberá, takže sa nemusím obávať o literatúru na leto. A aké pekné knihy pribudli tento mesiac vám? 

4 komentáre:

  1. ja som si objednala dnes knihu od Naty Sabovej a Krásnu katastrofu
    tento mesiac mi pribudli knihy: Pod vražednou oblohou, Priechod, Dokonalý pár... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásnu katastrofu chcem aj ja! :D Inak tie knihy z Dublina vyzerajú byť vážne skvelé :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Karanténu strašně závidím! Jinak krásná hromada knih :)

    OdpovedaťOdstrániť